Delikatne w smaku, pyszne smarowidło które warto zrobić w większej ilości, bo lubi szybko znikać ;)
W tle domowy chleb pieczony przez moją koleżankę na podstawie tego przepisu:
http://www.mojewypieki.com/przepis/chleb-wieloziarnisty
Jest absolutnie przepyszny i każdemu polecam go upiec :)
Na nieduży pojemnik :
- 2 awokado nieduże
- 1 mały pomidor
- 2 średnie pieczarki
- 3 suszone pomidory suszone na słońcu z oleju
- 2 małe ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka cytryny
- 1 łyżeczka octu winnego
- 0,5 łyżeczki majeranku
- 0,5 łyżeczki czerwonej papryki
- 1/4 lub więcej płaskiej łyżeczki pieprzu
Akurat mam wszystkie składniki! Muszę tylko sprawdzić, czy moje avocado jeszcze się do czegokolwiek nadaje, mam skłonności do zapominania o nim :<
OdpowiedzUsuńJa mam podobnie ;)
UsuńAle im dłużej leży tym lepsze :)
Chyba muszę się przekonać do avocado, do tej pory kupiłam je raz i zużyłam do koktajlu, więc nie czułam go zbytnio.
OdpowiedzUsuńKoniecznie, jest masa sposobow na genialne wykorzystanie awokado ;)
Usuńpieczarki mają być surowe ?
OdpowiedzUsuńSurowe!
Usuń