sobota, 3 listopada 2012

Sałatka owocowa z kukurydzą i kiełkami fasoli mung


Od kilku dni jestem w Malborku i średnio mam czas na blogowanie ;) Ale żebym znowu nie odzwyczaiła się od prowadzenia bloga, proponuję wam taką nietuzinkową sałatkę, gdzie w ciekawy sposób łączą się słodkie i słone smaki, na pierwszy rzut oka połączenie dziwne, ale jeśli smakowało ludziom jedzącym co drugi dzień schabowego, to posmakuje i wam ;)

Na 4 małe porcje :
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 puszka kiełków fasoli mung
  • 1 banan
  • 1 pomarańcza
  • 1-2 kiwi
  • 1 owoc granatu
  • 1 łyżka soku z cytryny
Puszki odsączamy i wrzucamy do miski, banana kroimy wzdłuż i  w połówki, drobno kroimy pomarańczę, kiwi i i wyłuskujemy owoce granatu. Wszystko mieszamy z sokiem z cytryny i podajemy od razu.

3 komentarze:

  1. Uwielbiam takie gotowanie; szybko, smacznie i kolorowo:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Same pyszotki, na pewno wypróbuje je w domku:) Zapraszam do mnie na bloga o ekologicznym, zgodnym z rytmem natury, vege życiu i przygodach w Kopenhadze:) http://bycwiernymnaturze.blogspot.dk/

    OdpowiedzUsuń
  3. wow wyglada suuuer, buziaki kochanie:)

    OdpowiedzUsuń