Dzisiaj kolejny post na szybko, bez zwierzeń i zbędnych wstępów.
Palak paneer to chyba jedna z bardziej popularnych potraw kuchni indyjskiej. Nie jest zbyt ostra, więc każdego możemy takim daniem poczęstować nie ryzykując, że się z tej ostrości opluje.
Jest to przepis który łączy w sobie chyba ze trzy różne sposoby na palak paneer, więc chyba mogę powiedzieć, że ten jest mój ;] Oczywiście zamiast mlecznego paneeru który jest be ( hate, hate, hate mleko! ) dałam tofu, któremu niczego nie brakuje. W ogóle to zakochałam się w tej potrawie i bardzo jednocześnie nakręciłam na indyjskie żarcie, szkoda tylko, że czasu tak mało :|
Na dwie średnie porcje :
- 250g szpinaku świeżego
- 100g tofu
- 1 średnia cebula
- 1 szklanka mleka sojowego
- 4 kopiaste łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 0,5 łyżki świeżego imbiru startego
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka kuminu ( kminu rzymskiego )
- 0,5 łyżeczki kolendry mielonej
- 0,5 łyżeczki kurkumy
- 0,5 łyżeczki chili
- olej
- sól
Zdecydowanie potrawa dla mnie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Najbardziej popularna? Nigdy o niej nie słyszałam. Co oznacza, że muszę ją zrobić :)
OdpowiedzUsuńDoba powinna być dwa razy dłuższa ;)
A widzisz, wcale nie, nie kazdy indyjski przepis jest dlugi na tysiac stron :P
UsuńMoje smaki :-) na pewno spróbuje.
OdpowiedzUsuńZawsze troche negowałam weganizm, ale patrząc na twojego bloga wszystkiego bym spróbowała <3 Gdzie kupujesz tofu?
OdpowiedzUsuńCzemu negowalaś? ;)
UsuńA tofu kupuje w Tesco Polsoi :)
Kocham takie żarełko :D!
OdpowiedzUsuńUwielbiam kuchnię indyjską, zawsze towarzyszą jej cudowne aromaty :) Sama dawno nic takiego nie robiłam, bardzo lubię szpinak, więc muszę go któregoś dnia wykorzystać do tego dania :-)
OdpowiedzUsuńPolecam gorąco ;)
UsuńZrobiłam, zrobiłam - pyszne:) chętnie bym się z Tobą kiedyś spotkała na wspólne gotowanie albo obiadek na mieście
OdpowiedzUsuńBardzo chętnie :) Niech minie tylko ten okres sesjowo-zaliczeniowy, a na pewno się zgadamy ;)
UsuńTwoje przepisy wyglądają zawsze tak apetycznie, że zawsze jak to wchodzę, załuję, że nie znałam Twojego bloga wcześniej, jak jeszcze jadłam gotowane. ;) Aż chce się gotować :)
OdpowiedzUsuńWiesz, czasem chyba możesz zgrzeszyć ;)
UsuńA poza tym to tylko kubki smakowe, i ja z kolei podziwiam cię, że gotowanego nie jesz :)
55 year old Software Engineer IV Glennie Rixon, hailing from Frontier enjoys watching movies like "Whisperers, The" and Writing. Took a trip to Longobards in Italy. Places of the Power (- A.D.) and drives a Neon. czytaj
OdpowiedzUsuńsakarya
OdpowiedzUsuńyalova
elazığ
van
kilis
CMJL5
van
OdpowiedzUsuńdüzce
mardin
elazığ
sakarya
YOYBA
D8EF4
OdpowiedzUsuńAzero Coin Hangi Borsada
Çorum Şehir İçi Nakliyat
Karaman Parça Eşya Taşıma
Zonguldak Şehirler Arası Nakliyat
Çankırı Şehirler Arası Nakliyat
Batman Şehir İçi Nakliyat
Ünye Parke Ustası
Yozgat Parça Eşya Taşıma
Bartın Şehirler Arası Nakliyat
69DC4
OdpowiedzUsuńgümüşhane mobil sesli sohbet
rize canli sohbet
rastgele görüntülü sohbet
kilis sohbet
balıkesir sohbet sitesi
aksaray canli sohbet bedava
ordu görüntülü sohbet odaları
muş kızlarla canlı sohbet
sivas yabancı görüntülü sohbet