Kuskus pasuje do wszystkiego, a w wydaniu sałatkowym jest ekstra, pierwszego dnia jedliśmy je z kotletami sojowymi, a drugiego kotlecikami tofu. Sałatka byłaby jeszcze lepsza, gdybym nie zapomniała o dodaniu oliwy przed włożeniem do lodówki... Tak, wszystko zrobiłam według przepisu, a zapomniałam o najważniejszej rzeczy. Ale tuż przed podaniem wlałam oliwę, wymieszałam i było przepysznie. Przepis pochodzi
stąd.
Składniki : ( na ok. 4 porcje )
- 150 gram kuskusu
- 2 pomidory
- Połowa ogórka
- Pół papryki
- Pół cebuli średniej wielkości
- Duży ząbek czosnku
- Sok i otarta skórka z 3 cytryn
- 80 ml oliwy
- sól
- pieprz
Kuskus zalewamy wrzątkiem, czekamy ok 5 minut aż kaszka wchłonie płyn. Kroimy drobno wszystkie warzywa, mieszamy z kuskusem, dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku, sok i otartą skórkę z cytryny, OLIWĘ oraz sól i pieprz. Ponownie mieszamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz