Dzisiaj dwie owsianki, jedna z dzisiejszego południa, bo już nie ranka.
Rzecz jest bardzo prosta, ale powiem co i jak, bo pewnie znajdą się osoby które tych rzeczy nie wiedzą ;)
Biorę 7-10 łyżek płatków owsianych górskich i zalewam je szklanką lub trochę więcej wody. Gotuję parę minut aż zrobi się przyjemna dla oka, gęsta breja ( może breja to niezbyt fortunne słowo ) Potem dodajemy co dusza zapragnie i np. zalewamy jakimś mlekiem, śmietanką ( ciągle wege, bo zwierzęce jest be).
1.Owsianka w klimatach jesiennych :
- 1 gruszka
 - 1 małe jabłko
 - Łyżka zarodków pszennych
 - Garść suszonej żurawiny
 - Łyżka sztucznego miodu
 - Cynamon w ilości dowolnej
 
Po wymieszaniu :)
2. Owsianka w klimatach "wakacyjno-egzotycznych" ( hah, co za określenie ;> )
- 1 banan
 - 1 kiwi
 - Kilka truskawek ( u mnie mrożone )
 - Garść granoli sezamowej
 - Łyżka lub dwie wiórków kokosowych
 




 
my teraz na śniadanie wpieprzamy placek z płatków owsianych :D śniadanie kulturysty :P
OdpowiedzUsuńtylko nie wiem czym trzeba by zastąpić jajka (do "zlepienia" wszystkiego) żeby był wege.
O :) Nie jadłam jeszcze takiego
OdpowiedzUsuńWiesz, można użyć tofu, zmielonego siemienia lnianego z wodą, albo mąki kukurydzianej, myślę, że jeszcze są inne opcje :)
Ja z tych niewiedzących. A płatki błyskawiczne, zwykłe, górskie?
OdpowiedzUsuńL.
Górskie :)
OdpowiedzUsuńDzięki za zwrócenie uwagi, zaraz dodam info :)
Bardzo lubię takie miksy. Pyszności :)
OdpowiedzUsuńdo placka trzeba płatki owsiane, rodzynki i banana. to wszystko wymieszać z tym "zlepiaczem" (ja daję jajka, to musi być coś co podobnie się zachowa). najlepiej wszystko wymieszać żeby się właśnie taka breja zrobiła, nie za rzadka, nie za gęsta, i zostawić na noc (płatki muszą zmięknąć). rano wrzucasz na patelnię, smażysz z dwóch stron i voila! nie można za bardzo usmażyć, bo będzie suchy. polewam to miodem, wegańsko to nie wiem, syrop klonowy? :D w każdym razie pożywna sprawa :)
OdpowiedzUsuńFajnie, fajnie, bardzo mi się podoba :)))
OdpowiedzUsuńNa pewno wypróbuję, właśnie chyba użyję siemienia lnianego :)
A do polania, hm, ja używam miodu sztucznego, zobaczymy jeszcze ;)
Ja też jestem fanką owsianek :) Są pyszne, zdrowe, sycą, a składników można dodać całe mnostwo i każdy z nich pasuje :)
OdpowiedzUsuńJa jeszcze bardzo lubię płatki jaglane, droższe niestety od owsianych, ale jem zamiennie. Lubię sobie do owsianki troche wycisnąć soku bezpośrednio z owoca. Twoje wygladaja extra
OdpowiedzUsuńBasia
Fajne pomysły, coś nowego zawsze :)
OdpowiedzUsuńyurtdışı kargo
OdpowiedzUsuńresimli magnet
instagram takipçi satın al
yurtdışı kargo
sms onay
dijital kartvizit
dijital kartvizit
https://nobetci-eczane.org/
S62