poniedziałek, 12 sierpnia 2013
Lekko dekadenckie truskawki pod słonecznikową śmietaną
Co prawda sezon na truskawki już się skończył, ale w sklepach i na bazarach można dostać jeszcze ostatnie koszyczki. Jak już szaleć, to szaleć, czyli truskawki zalewamy słodką i strasznie idącą w tyłek śmietaną słonecznikową, posypujemy wiórkami i startą czekoladą. Dla picu i większej urokliwości możemy dodać sobie na wierzch plasterki kiwi.
Tak więc: zrób sobie śmietanę z tego przepisu, weź szklankę truskawek, polej je śmietaną, posyp po łyżce wiórek i czekolady i na wierzch jak wisienkę wetknij kiwi.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
bardzo lubię takie desery - kolorowe, pyszne i zdrowe :)
OdpowiedzUsuńNo zdrowe to nie wiem... W sumie tyle oleju w tej śmietanie :P
Usuńahh smacznie :)
OdpowiedzUsuńzapraszam do siebie na smaczne pesto :)
Jejuuu. Wygląda tak apetycznie, że aż ma się ochotę zjeść komputer ;)
OdpowiedzUsuńOch ;)
Usuń