wtorek, 12 czerwca 2012

Pasta fasolowa z lekką orzechową nutą


Prosta, tania i ładnie wygląda dzięki tahini ;)

Składniki :
  • Szklanka ugotowanej bez soli fasoli
  • 1 łyżka tahini
  • 3-4 łyżki oleju
  • 3 łyżki wody
  • Jeden niewielki ząbek czosnku
  • Sól, pieprz, majeranek
Najlepiej jeszcze ciepłą fasolę po prostu blendujemy ze wszystkim, jeśli pasta jest za gęsta to dodajemy oleju lub wody. Tadam, koniec przepisu. Więcej zdjęć jak tekstu, bożetymój ;=


2 komentarze:

  1. Hm...jak smakuje takie połączenie tahini i fasoli ? Bo dla mnie to dość podejrzane. Pasta fasolowa jest genialna, tahini jest jeszcze lepsze, ale... jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić.

    OdpowiedzUsuń
  2. Tahini na taka ilosc fasoli nie jest bardzo wyczuwalne, wlasciwie ta pasta ma delikatny smak :) Po prostu fasola smakuje lekko "orzechowo"

    OdpowiedzUsuń