tag:blogger.com,1999:blog-1036435876675381589.post1736115158684697479..comments2024-03-27T12:06:14.680+01:00Comments on vegan and vain: Sałatka z pestkami dyni i grzankami pachnącymi bazyliąhebiichigohttp://www.blogger.com/profile/18204008781078840430noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-1036435876675381589.post-25555504440342088392013-08-11T18:39:03.280+02:002013-08-11T18:39:03.280+02:00Wszystko ladnie i pieknie. mam sposob na grzanki B...Wszystko ladnie i pieknie. mam sposob na grzanki BEZ OLEJU. potrzebujemy 2 bulki paryskie, papier do pieczenia i piekarnik. (mowa o 2 sztukach z powodu oszczednosci pradu)<br />bulke paryska owijamy szczelnie najpierw w sucha, lniana sciereczke- kazda osobno, potem obie razem owijamy w wilgotna, lniana scierke i odkladamy na 2 dni w chodnym miejscu- moze byc dolna polka chlodziarki- gorne polki sa zimne!<br />po 2 dniach odwijamy ze scierek pieczywo, kroimy mozolnie w kostki- bedzie tego dosc sporo, ale od przybytku glowa nie boli- i wykladamy na- wylozonej papierem- blasze do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do temp.200°C- termoobieg- i wsuwamy pieczywo na 10-15 min do pieca. kosteczki musza nabrac "runmiencow" i dopiero mozemy je wyciagac. posypujemy solidnie bazylia, mieszajac je delikatnie drewniana lopatka. zostawiamy do wystygniecia i przechowywujemy w papierowej torbie. kosteczki mozna uzywac do zup, sosow i salatek. miam-miam! smacznego!<br />PS. wpsisuje sie, jako anonim- inaczej nie umiem, ale mam na imie Mira.(i nie jestem trolem)<br />pozdrawiam serdecznie!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1036435876675381589.post-83064334948960125932012-09-26T16:46:02.234+02:002012-09-26T16:46:02.234+02:00rany, skąd się tacy ludzie biorą? żal. albo raczej...rany, skąd się tacy ludzie biorą? żal. albo raczej LOL ;)zagubiony omułekhttps://www.blogger.com/profile/01914096397962174491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1036435876675381589.post-83258680932182601572012-09-24T21:01:16.096+02:002012-09-24T21:01:16.096+02:00Tym bardziej pokojowe idee ;)
Cóż, baranie ogony s...Tym bardziej pokojowe idee ;)<br />Cóż, baranie ogony są wszędzie, trzeba ich zalać miłością :DDDDDhebiichigohttps://www.blogger.com/profile/18204008781078840430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1036435876675381589.post-72442349100564326462012-09-24T20:44:19.590+02:002012-09-24T20:44:19.590+02:00Mnie osobiście nie, ale często widuję anonimowe do...Mnie osobiście nie, ale często widuję anonimowe docinki na blogach i już mnie czasem śmieszyć zaczynają.<br />Raz tylko mi się zdarzyło, gdy jeszcze prowadziłam ogólnie kulinarnego bloga- niezbyt kulturalne zjechanie mnie za jedzenie mięsa. Wiem, źle wtedy robiłam, ale chyba powinno się propagować idee w sposób pokojowy?kikimorahttps://www.blogger.com/profile/07945166722188818486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1036435876675381589.post-56473131402601775292012-09-24T20:24:03.114+02:002012-09-24T20:24:03.114+02:00Ciebie tez meczyli? ;)
Z piekarnika to dobry pomys...Ciebie tez meczyli? ;)<br />Z piekarnika to dobry pomysl, ale jestem taka leniwa ;phebiichigohttps://www.blogger.com/profile/18204008781078840430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1036435876675381589.post-56904000977151542042012-09-24T19:48:46.390+02:002012-09-24T19:48:46.390+02:00Inspirująco u Ciebie :) Inspirująco u Ciebie :) Aurorahttps://www.blogger.com/profile/10488107011325447471noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1036435876675381589.post-74769194416328314012012-09-24T19:47:42.569+02:002012-09-24T19:47:42.569+02:00Ach, Ci anonimowi i ich usilna chęć podniesienia s...Ach, Ci anonimowi i ich usilna chęć podniesienia sobie samooceny... :) Bez nich byłoby nudno.<br />Ja za bardzo nie smażę grzanek wolę zawsze podpiec z odrobiną oliwy i przypraw. W sałatce uwielbiam ^^kikimorahttps://www.blogger.com/profile/07945166722188818486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1036435876675381589.post-49556810399007297822012-09-24T15:58:58.896+02:002012-09-24T15:58:58.896+02:00Dzięki ;) Fajne są grzanki jak się je podsmaży na ...Dzięki ;) Fajne są grzanki jak się je podsmaży na oliwie, zupełnie inny smak ;)hebiichigohttps://www.blogger.com/profile/18204008781078840430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1036435876675381589.post-81250857802648263812012-09-24T15:58:28.519+02:002012-09-24T15:58:28.519+02:00Cudownie, wysyłam Ci moc buziaków i miłości, trolu...Cudownie, wysyłam Ci moc buziaków i miłości, trolu :*hebiichigohttps://www.blogger.com/profile/18204008781078840430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1036435876675381589.post-414642911424954262012-09-24T15:52:21.580+02:002012-09-24T15:52:21.580+02:00Masz nieprzyjemnie wyglądającą mordę. Sory, ale ta...Masz nieprzyjemnie wyglądającą mordę. Sory, ale tak jest.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1036435876675381589.post-47968696706745127682012-09-24T15:34:41.462+02:002012-09-24T15:34:41.462+02:00salatka pierwsza klasa :) lubie takie z dodatkiem ...salatka pierwsza klasa :) lubie takie z dodatkiem grzanek :)Magdahttps://www.blogger.com/profile/08747736759784814749noreply@blogger.com